Uttagning till Viltspår SM går till så här att man räknar det bästa resultatet från hösten fasta prov och från vårens fasta prov.

********************************************************************************************************************************************************************************************** 

2017 representerades SSRK Gotland av Pia Andersson och hennes labrador Mimmi-Lablustrious Aurelia.

Viltspårsmästerskapet var förlagt till Segersjö Herrgårds marker,Odensbacke i Närke helgen 5-6 augusti.

Alla deltagare,domare och arrangörer samlades på lördagen kl.14 för genomgång,lottning av spår och domare.

Första spåret var förlagt till ett öppet fält där vi fick ställa upp på linje med 7 meter emellan varje ekipage. En domare till varje ekipage. I spåret var utlagt markeringar såsom benbit,blod,etc. I spårslutet en klöv. Alla startade samtidigt med passitivitet 3 min.  

På kvällen var det gemensam middag som var mycket god och väldigt trevlig! 

Söndag var det samling kl.9 på morgonen med lottning av spår och domare. Två domare per ekipage,vi hade en fotograf med också.

Vi fick alla samma påhittade eftersöks scenario som vi skulle lösa. Vi kämpade bra Mimmi och jag och nådde fram till spårslutet med lite domarhjälp på vägen. Svårt men väldigt roligt! 

Sedan blev vi bjudna på lunch,vildsvin i pitabröd innan prisutdelningen. Vi fick ett 7:e pris,nya bekantskaper och en mycket givande helg!